Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Scampi in look

Wellicht de simpelste manier om scampi te bereiden, maar daarom niet minder lekker. Je kunt het als voorgerechtje (zestal scampi p.p.) of als hoofdgerecht (tiental scampi p.p.) serveren.

Verhit wat olie in de pan, voeg een klontje goede boter toe en bak hierin de gepelde en gekuiste scampi. Kruid met peper en zout en voeg de geperste look en een fijngesneden sjalotje toe. Draai het vuur lager zodat de look niet verbrandt en bak de scampi niet te lang, anders worden ze taai.


Blus de scampi met een scheutje citroensap of witte wijn. Bestrooi met verse peterselie vlak voor het serveren. Lekker met stokbrood om te soppen en een fris slaatje.


TIP

Wil je het nog gemakkelijker? Dan kan je de scampi in kant-en-klare lookboter of kruidenboter bakken.