Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Kersenclafoutis

Als je verse kersen neemt, moet je deze eerst wassen en ontpitten. Dat duurt eventjes, maar verse kersen genieten zeker de voorkeur. Kersen uit een bokaal zijn een gemakkelijk alternatief, maar je moet ze goed laten uitlekken. Bedek de bodem van een ingevette bakvorm of ovenschaal met zo'n 500 gram ontpitte kersen. Bestrooi met een zakje vanillesuiker. Maak een glad beslag door 80 gram bloem, 40 gram amandelpoeder en 50 gram suiker te mixen met 250 ml volle melk, een scheutje olie, 3 eieren, een snuifje zout en een snuifje kaneel. Giet het deeg voorzichtig over de kersen en zet de clafoutis een half uur in de oven op 180°. Serveer koud of lauwwarm, bestrooid met bloemsuiker en een bolletje ijs erbij.

 

VARIATIE:

Ook lekker met ander zacht fruit: appel, perzik, pruim, banaan of blauwe bessen (maar dan heet het flaugnarde in plaats van clafoutis).