Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Witte chocolademousse met frambozen

Breng 1,5 dl volle melk aan de kook met wat vanillepoeder. Klop intussen 3 eidooiers luchtig met 30 gram suiker. Doe de eieren bij de melk, en laat binden op een zacht vuurtje (niet meer laten koken). Haal van het vuur en laat 1,5 blaadje in koud water geweekte gelatine oplossen in het mengsel. Giet het onmiddellijk over 300 gram gehakte witte chocolade zodat deze smelt. Roer goed totdat er geen brokjes meer in het mengsel zitten.

Klop ondertussen 5 dl volle room tot pieken en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel tot een egale mousse. Laat die al een beetje opstijven in de koelkast.

Verwarm ondertussen een zakje frambozencoulis in een pannetje. Voeg naar smaak enkele lepels frambozenconfituur of -puree toe en laat er een blaadje geweekte gelatine in oplossen. Laat de coulis terug afkoelen. Maak afwisselend laagjes chocolademousse en coulis in mooie glaasjes en laat verder opstijven in de koelkast. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 6 à 8 potjes.