Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Frangipanetaart met krieken en amarettoglazuur

Meng 250 gram gezeefde bloem met 125 gram poedersuiker en een snuifje zout en wrijf er 125 gram boter onder. Kneed er een losgeklopt eitje onder tot je een homogene deegbal hebt. Rol in wat folie en leg tot gebruik in de koelkast.


Klop 250 gram bloemsuiker met 250 gram boter schuimig, voeg er 4 eieren aan toe en blijf kloppen. Meng er vervolgens 100 gram bloem en 250 gram amandelpoeder onder en meng tot een homogene frangipanecrème.  


Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Prik enkele keren met een vork in de bodem, bestrijk met een laag kersenconfituur (liefhebbers van de klassieke versie gebruiken abrikozenconfituur) en vul met de frangipane. Heb je nog wat zanddeeg over, dan kun je deze in reepjes snijden en kruiselings over het deeg leggen.


Zet de taart zo’n 30 à 40 minuten in een oven van 200°, gebruik je kleine vormpjes dan is 20 minuten wellicht voldoende. Terwijl de taart een beetje afkoelt, kun je glazuur maken door bloemsuiker te mengen met een klein scheutje amaretto en/of water en dit over de taart te strijken.