Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Kalfsblanquette

Stoof een uitje, voeg de stukjes kalf toe en laat even korsten. Strooi er wat bloem over en voeg een bokaal kalfsfond toe, kruid met salie, peper & zout en laat zachtjes gaar pruttelen.

Schil de wortelen, snij in plakjes en voeg toe aan het vlees. Bak de schijfjes champignons in wat boter met een lookteentje op een hoog vuur en blus met wat citroensap. Voeg de champignons samen met wat diepvrieserwtjes toe aan de blanquette.

Als de groenten beetgaar zijn, breng je de blanquette op smaak met kruiden. Voeg eventueel wat stukjes augurk, zilveruitjes of kappertjes toe, dit zorgt voor een zuur-frisse toets. Roer wat room door de saus en laat deze inkoken tot de gewenste dikte. Werk af met verse peterselie en serveer met rijst, aardappelen of brood.