Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Soezen

Smelt 50 gram boter in een steelpannetje en voeg 150 ml water toe. Als het kookt, haal je het van het vuur en voeg 60 gram gezeefde bloem toe. Roer het mengsel tot een gladde bal die je in een koude pot overplaatst.

Roer er dan beetje bij beetje 2 geklopte eieren bij tot het deeg traag van je lepel loopt. Vorm op een bakplaat kleine bolletjes deeg met een spuitzak of een lepeltje (laat voldoende plaats tussen) en zet de soezen in een voorverwarmde oven van 200°. Doe de oven niet open, anders zakken je soezen in. Na 10 minuten draai je de oventemperatuur op 220 en laat nog een tiental minuutjes verder drogen. De soezen moeten goudbruine bolletjes geworden zijn.

Leg ze op een rooster en laat afkoelen door er een gaatje in te prikken. Vul een spuit met verse slagroom of banketbakkersroom en vul de soezen ermee via het reeds gemaakte gaatje. Doop elke soes nog even in gesmolten chocolade en laat opstijven.