Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Speculooscheesecake

Verkruimel 200 gram speculoosjes en meng met 100 gram gesmolten roomboter. Bevestig een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm, doe de koekkruimels er in en duw stevig aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 160° en laat afkoelen terwijl je de roomkaasvulling maakt.

 

Klop 125 gram ricotta, 125 gram mascarpone en 300 gram roomkaas met 250 gram suiker tot een gladde massa. Voeg een voor een 5 eieren toe terwijl je verder klopt. Meng twee eetlepels speculoospasta, een theelepel speculooskruiden en enkele verkruimelde speculaasjes onder het beslag. Giet het in de springvorm en zet een 90 minuten in de oven op 150°. Laat de cheesecake afkoelen alvorens ze te ontvormen.

 

Klop room lobbig met wat bloemsuiker en smeer dat royaal op de afgekoelde kaastaart. Decoreer de rand met pepernoten.