Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Spaghetti bolognese

Voor mij is er niet zoiets als “de beste spaghettisaus”. Zolang er voldoende tijd, verse ingrediënten van goede kwaliteit en de juiste smaakmakers (look!) inzitten, vind ik het zeker prima. Ik maak mijn saus ook elke keer licht anders, en steeds in grote porties om te vriezen zodat je er een tijdje van kunt genieten.

 

Schil en snij de look en ui fijn. Stoof ze in wat olijfolie in een pot met dikke bodem, maar op een laag vuurtje, zodat ze niet beginnen kleuren. Snij ook de wortel en rode paprika in heel kleine blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum & oregano). Als de groenten even geroerbakt zijn, doe je tomatenpuree, passata en tomatenvlees uit blik bij de groentjes. Neutraliseer de zuurheid van de tomaten met een snuifje suiker.

 

Bak in een aparte pan het gehakt rul, schuif het wat opzij en bak daar de pancetta (in blokjes of fijne reepjes) mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout, en voeg zonder braadvet toe aan de saus. Laat alles 2 à 3 uur sudderen op een laag vuurtje, en proef of er voldoende smaak in je saus zit, kruid zo nodig bij.

 

Kook de pasta al dente, serveer met de saus en een portie geraspte kaas.

 

Wil je extra groentjes? Ook courgette, aubergine en champignons smaken lekker in spaghettisaus! Graag wat extra pit? Een fijngesneden chilipepertje of een scheutje tabasco brengen je saus op temperatuur.